Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Fable Legends Hands On

*
Ένα από τα παιχνίδια που περιμέναμε να δούμε στην E3 ήταν το Fable Legends, το νέο μέρος της γνωστής σειράς η οποία ξεκίνησε στο πρώτο Xbox με ένα μεγάλο "μπαμ", αλλά με το τελευταίο (μέρος της) να απογοητεύει τους περισσότερους. Σε ένα behind closed doors ραντεβού, είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα μικρό μέρος του παιχνιδιού και συγκεκριμένα το multiplayer κομμάτι της μάχης των 4 Heroes εναντίον του 1 villain. Πρόκειται για ένα ειδικό mode που συνδυάζει μάχη από πλευράς heroes και μάχη/στρατηγική από πλευράς villain. Στο mode αυτό λοιπόν αναλάβαμε τον κακό και αντιμετωπίσαμε 4 από τους developers του παιχνιδιού (καθώς οι 4 δημοσιογράφοι που είχαν επίσης ραντεβού την ίδια ώρα με εμάς δεν εμφανίστηκαν...).



Το παιχνίδι στο κομμάτι αυτό, τουλάχιστον για τον villain, είναι μια μίξη tower defense με στοιχεία Dungeon Keeper. Ουσιαστικά έχουμε μια περιοχή, την οποία πρέπει να προστατέψουμε και για να το κάνουμε αυτό έχουμε στη διάθεσή μας κάποιες μονάδες μάχης, τις οποίες καλούμαστε να τοποθετήσουμε σε στρατηγικά σημεία του χάρτη, εκμεταλλευόμενοι τις ικανότητές τους. Η ομάδα των rangers θα πάει σε ένα ύψωμα, οι μαχητές κάπου κοντά στα σημεία έλευσης των ηρώων, ο κλέφτης κάπου που θα μπορεί να κάνει ζημιές χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι και ούτω καθεξής. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε κάποιες νάρκες σε διάφορα σημεία, ωστόσο επειδή είναι ορατές από τους ήρωες, θα πρέπει κάπως να τις καλύψουμε και αυτό μπορεί για παράδειγμα να γίνει την ώρα της μάχης, ρίχνοντας smoke bombs πάνω τους.



Αφού τοποθετήσουμε όλες τις μονάδες μας, μπαίνουν οι 4 ήρωες στο χώρο και αρχίζει η μάχη. Ο villain μπορεί να ελέγξει καθεμία από τις τέσσερις ομάδες χωρίς καν να χρειάζεται να την επιλέξει, αφού υπάρχει αντιστοίχιση στα τέσσερα βασικά πλήκτρα του gamepad (η οποία είναι και χρωματική). Με αυτό τον τρόπο έχει απλουστευθεί ιδιαίτερα μια διαδικασία που υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν ποντίκι/πληκτρολόγιο. Επειδή οι μονάδες μας δεν έχουν την απαραίτητη ισχύ για να κερδίσουν τους αντιπάλους, αυτό που πρέπει να προσπαθούμε είναι να κάνουμε όσο περισσότερη ζημιά γίνεται, αποκλείοντας σε σημεία έναν-έναν τους heroes και προσπαθώντας να τους κάνουμε να χαλάσουν όλα τους τα potions. Καθώς μετά από λίγο έχουμε χάσει όλες τις μονάδες μας, πάμε στον επόμενο γύρο, λίγο πιο μετά στο χάρτη και ξανά μετά στον τρίτο γύρο, όπου εκεί στο τέλος του έχουμε και ένα orge που προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια.



Όλα τα παραπάνω λειτουργούν αρμονικά με το gamepad, παρόλο που εμείς δεν προλάβαμε καλά καλά να μάθουμε τα πλήκτρα μιας και μπήκαμε άμεσα στη μάχη. Για την ιστορία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η τακτική και το gameplay που ακολουθήσαμε θα είχε σαν αποτέλεσμα να νικήσουμε, καθώς μετά από τρεις γύρους (που είναι το 1/3 του συγκεκριμένου mode παιχνιδιού), καταφέραμε να κάνουμε τόση ζημιά ώστε οι ήρωες να μην έχουν άλλα healing potions. Από πλευράς γραφικών, το Fable Legends είναι όμορφο, με δυνατότητα για zoom in/out της κάμερας. Δεν είναι το παιχνίδι που θα μαγέψει με τον οπτικό του τομέα, αφού άλλωστε ακολουθεί τη δική του σχεδιαστική προσέγγιση, αντίστοιχη με των προηγούμενων τίτλων.



Αυτό όμως που πρέπει να αναφέρουμε κλείνοντας το κείμενο για τη hands-on εμπειρία μας, έχει να κάνει με το πώς τελικά θα είναι το ίδιο το παιχνίδι. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύαμε στην αρχή, το Fable Legends θα έχει κανονικό single player campaign, με τον κάθε ήρωα να έχει τη δική του ιστορία (χωρίς ριζικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των τεσσάρων). Φυσικά, θα υποστηρίζεται το co-op μέχρι τέσσερις παίκτες με εύκολο drop-in/out, όμως δεν μπορέσαμε να μάθουμε περισσότερα σε ότι αφορά αφορά την ιστορία. Περισσότερα σίγουρα θα αποκαλυφθούν στην ερχόμενη Gamescom, καθώς ο τίτλος αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Xbox One μέσα στο φθινόπωρο.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Lionhead Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Xbox Game Studios

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Fable Legends
    • 12+ pegi 12+
      • 4.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (2)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.fablelegends.com/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*